Başkan Mesajı

Değerli Rotary Ailem,

Yeni bir dönem başladı. Adana 5 Ocak Rotary Kulübü 12.Dönem Başkanı olarak kulübümü temsil etmeye başladığım andan itibaren yanımda olan bana güç veren tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Aslında değişen başkanlar, yönetimde yer alan kişiler, dönem temaları… Değişmeyenler ise prensiplerimizdir: ‘Yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olan, yüksek ahlaki değerlere, geçmişine ve geleneklerine bağlı, kendinden önce insanlığa hizmet ilkesini benimsemiş, birleştirici, hoşgörülü, içinde bulunduğu topluma faydalı hizmetler üreten ve üretirken dayanışma içerisinde mutlu büyük bir aile olmak’.

2021-2022 döneminde ‘Hizmetlerimizle hayatları değiştirelim’ diyerek Kemal Ketrez guvernörümüz ve sevgili eşi Burcu liderliğinde yola çıktık. Bu dönemde de her zaman olduğu gibi sizlerin tüm desteği ile ülkemize elimizden gelen hizmetleri vermeye ve bu hizmetler ile hayatları değiştirmeye çalışacağız.

Rotaryenler söylenenler değil, söyleyen ve toplumda fark yaratanlardır. Rotary’nin geleneği budur ve Adana 5 Ocak Rotary bunu hep yaptı.

Hiç tanımadığımız insanların yaşamlarına, hizmet ve iyilik yapmak için dokunmak, ihtiyaç duyulan hizmetlerin farkında olmak ve bu hizmetleri üretmek bizim bir geleneğimizdir. Bunlar hiçbir zaman değiştirilemez.

Rotaryenler herkesin arzuladığı uluslararası barış, dostluk ve hoşgörüye, ancak evrensel uygulama ile ulaşılabileceği inancını taşır ve bunun için çalışırlar.

Her zaman olduğu gibi Rotaryen olmanın bilinci ve sorumluluğu ile sizlerle birlikte fark yaratacağımıza ve hayatları değiştireceğimiz hizmetler üreteceğimize, kalplere dokunacağımıza ve hoş bir seda bırakacağımıza gönülden inanmaktayım.

Biz çok heyecanlıyız, çok istekliyiz, geçmişten gelen özgüven ve tecrübe ile her projenin altından hep beraber kalkacağımızı biliyoruz. 2021-2022 Döneminin bir ekin alanı olduğunu hayal ediyorum. Bu dönemin hep birlikte, sevgi, saygı ve dostlukla ekeceğimiz ve şükranla biçeceğimiz bir ekin alanı olmasını yürekten diliyorum.

Rotaryen Sevgi ve Saygılarımla,

Rtn.Füsun EMİNOĞLU