Guvernör Mesajı

HAYDİ HEP BERABER…

Değerli Rotaryenler, Rotaractlar, Interactlar ve Sevgili Eşlerimiz ve Çocuklarımız,

Hep beraber yeni bir döneme başlıyoruz.

Hem gururluyuz, hem heyecanlıyız, hem mutluyuz ve hem de hepsinin ötesinde enerji doluyuz.

Ben Guvernör olarak eşim Feza ile birlikte görevimizin gerektirdiklerinin bilincin de, ve biliyorum ki sizler Guvernör Yardımcıları, Komite Başkanları, Kulüp Başkanları, Rotaryenler, Rotaractlar, Interactlar, eşlerimiz, çocuklarımız aynı duygularla ülkemize ve insanlığa hizmet için hazırız.

Sizlerle birlikte UR 2019-2020 Döneminde aynı şemsiye altında, bir kırlangıcın yorulmazlığı, dinamizmi ve vefa örneğiyle ve Rotary Dünyayı Birleştirir diyerek yola çıkıyoruz.

Rotary’nin doğuşuna sebep olan iki insani değer vardır: Dostluk ve Topluma hizmet. Toplumun sana verdiklerini hiç karşılık beklemeden vermek. Çünkü biz şunu biliyoruz, Veren el, alan elden üstündür.

Rotary bir yaşam tarzı, yaşam felsefesidir. Herkes geçmişteki eğitimi, kültürü, yaşamdaki deneyimleri ve tabidir ki doğası gereği Rotary felsefesini farklı algılayacaktır. Ancak herkesin algıda ortak olacağı şey kendinden önce hizmet anlayışıdır.

Rotaryen olmanın vasıfları vardır: Herkesi sevmeye açık bir kalp, yardıma koşmak için daima hazır olmak, toplumun bugüne kadar bize verdiklerini hiç tereddüt etmeden ona vermek.

Dünyadaki alan olarak en büyük Rotary bölgesi olan U.R. 243o. Bölge’nin Guvernörü olmak büyük bir onur ve aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Bunu zevkle ve büyük bir iç huzuruyla yapacağım. Çünkü çok güçlü ve deneyimli bir ekip ile çalışacağız. Bir taraftan Köprü diye adlandırdığımız Bölge Ekibim, diğer taraftan Guvernör Yardımcılarım, Ana Komite Başkanlarım ve tabi ki seçilmiş Başkanlarım.

1905 yılında Rotary’i kurarken Paul Harris ve arkadaşları bugün Rotary’nin geldiği noktayı hayal edebilmişler miydi acaba? Paul Harris kırk iki yıl sonra, 1947 yılında yazdığı otobiyografisinde şöyle demiş: “Soğuk bir kış günü diktiğiniz bir fidanın tutup tutmayacağından emin olamazsınız. Ancak o fidanın üzerinde ilk tomurcukları gördüğünüz gün, görkemli bir ağacı düşleyebilirsiniz.

Uluslararası Rotary bugün görkemli bir ağaçtan da çok öte; muhteşem ve ışıl ışıl dev bir orman konumundadır. Kökleri 113 yıl derinde; dalları dünyanın dört bir yanında 200’den fazla ülkede; meyveleri UNESCO’da, Birleşmiş Milletlerde, Dünya Sağlık Örgütü’nde, Interact’ta, Rotaract’ta, Rotary Toplum Birlikleri’ nde; köylerde, kentlerde, okullarda, … her yerdedir.

Bizler böyle bir kuruluşun üyeleriyiz.

M. Hakan KARAALİOĞLU

Guvernör