UR Başkanı Mesajı

ROTARY BAĞ ÜZERINE KURULUDUR…

Paul Harris, Şikago’ya genç bir avukat olarak geldiğinde, Rotary’yi çok güçlü bir sebepten dolayı kurdu yeni bir şehirde diğer insanlarla bağlantı kurmasına yardımcı olması için. Bir asırdan daha uzun bir süre sonra, Paul Harris’in çoğunu asla hayal edemeyeceği arkadaşlıklar ve ağlar oluşturmanın sayısız yolunu sunuyoruz. Bununla birlikte, Rotary’nin bizi birbirimize bağlayabilme yeteneği hala benzersiz ve rakipsiz olmaya devam ediyor. Rotary International, farklı misyon ve yapısı sayesinde, topluluklarımızla bağlantılar, profesyonel ağlar, güçlü ve kalıcı ilişkiler kurmanın bir yolunu sunmaktadır. Üyeliğimiz, sayısız proje ve programlarımız, çocuk felcinin yok edilmesindeki liderliğimiz ve Birleşmiş Milletler aracılığıyla ve Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla bizi küresel bir topluluğa bağlamaktadır. Hizmetimiz bizi değerlerimizi paylaşan insanlara, daha iyi bir dünya için harekete geçmek isteyen, hayal edebileceğimizden daha fazla bize benzeyen fakat başka türlü belki de hiç tanışabilme fırsatımızın olmayacağı insanlara, ve dünya üzerinde bulunan topluluklardaki yaşamları değiştirmemize izin vererek, yardımımıza ihtiyaç duyan insanlara bağlar. Yeni bir on yıla girerken, Rotary’nin geleceğini şekillendiriyoruz. 2019-2020 döneminde Rotary, yeni stratejik planını uygulayacak, Mevzuat Konseyinin inovasyonuna yanıt verecek ve yeniden canlandırılmış odak alanlarımızda hizmet verecektir. Ancak Rotary’nin geleceğini şekillendirmedeki asıl iş, organizasyonumuzun günümüzün değişen gerçekliklerine uyum sağlaması için en iyisini yapması gereken kulüplerimize düşmektedir. Kulüp, Rotary deneyiminin merkez noktası olmaya devam ederken, bir kulübün nasıl olabileceği, nasıl bir araya gelebileceği ve hatta nasıl bir buluşmanın Rotary toplantısı olarak kabul edilebileceği konularında karar vermekte daha yaratıcı ve esneğiz. Üyelik konseptine nasıl yaklaşacağımız konusunda, topluluklarımızla daha geniş ve derin bağlantılar kurarak ve daha fazla ve daha çeşitli kesimlerden üyelerin ilgisini çekmek ve onlar bünyemize katmak için yeni kulüp modelleri oluşturmak için örgütlenmemiz, stratejik ve yenilikçi olmamız gerekiyor. Rotary gerçekten de bir ailedir. Fakat sıklıkla, üyeliğin yapısı veya liderliğin talepleri, bugünün genç profesyonelleri için Rotary’yi ulaşılamayacak bir noktaya koymakta. Rotary, ailelerimizi, onlarla rekabet etmek yerine, tamamlayan nitelikte bir deneyim olabilir ve olmalıdır da. Rotary kulüplerimiz sıcak, hizmetin ve ailenin el ele yürüdüğü yerleri olduğunda, aile odaklı genç profesyonellere Rotary hizmetini benimseme ve pozitif vatandaşlık katılımını örnekleme fırsatı veririz.

Rotary International, 2019-2020 döneminde, Rotary’nin Dünyayı Birbirine Bağladığı pek çok yolu güçlendirmek, yetenekli, düşünceli ve cömert insanların Rotary hizmeti aracılığıyla birleşmesini ve anlamlı eylemler yapmalarını sağlayan bağlantıları kurmak görevimiz olacaktır.

Mark MALONEY

UR Başkanı